bijzondere plaatsen > Vietnam > Ho Chi Minh City > War Remnants Museum

WAR REMNANTS MUSEUM

HO CHI MINH CITY

De Vietnamoorlog is een belangrijke gebeurtenis binnen de historie van Vietnam. Deze oorlog heeft onder geleid tot de hereniging van Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. Meteen na de oorlog opende in Saigon de "Exhibition House for US and Puppet Crimes" om de rol van de VS in deze oorlog te belichten vanuit Vietnamees standpunt.

In 1990 werd de naam veranderd in "Exhibition House for Crimes of War and Aggression". Vijf jaar later kreeg het oorlogsmuseum de mildere naam War Remnants Museum wat letterlijk 'Oorlog overblijfselen museum' betekent. Het museum schept een eenzijdig maar wel realistisch beeld van hoe men in Vietnam de oorlog beleefd heeft.

 

Een redelijk deel van de expositie is gewijd aan de vuile manier waarop de Amerikanen de oorlog wilden beslechten. Het inzetten van napalm heeft diepe sporen achtergelaten in de Vietnamese samenleving. De tuin is een soort van oorlogstrofeeŽnkast geworden dankzij de Amerikaanse tanks, wapens en vliegtuigen.

 
Meer informatie?

War Remnants Museum
HCMC info & tips
HCMC bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl