bijzondere plaatsen > Vietnam > Ho Chi Minh City > Quan Am Pagoda

QUAN AM PAGODA

HO CHI MINH CITY

De Quan Am Pagoda is een boeddhistische tempel gelegen in de binnenstad van Ho Chi Minh City. De tempel bevindt zich in de Chinese wijk van de stad: Cho Lon. De Quan Am Pagoda trekt naast Chinese bezoekers ook veel Vietnamese aanhangers van Boeddha. Dat dankt de tempel vooral aan de vele fraaie kleuren.

De exacte bouwdatum van de tempel is niet bekend. Hij stamt in ieder geval uit de negentiende eeuw. Opvallend is dat de Quan Am Pagoda uit twee delen bestaat. Aan de ene kant van de Lao Tu Straat staat de werkelijke tempel, aan de overkant is de bijbehorende tuin met kunstmatige vijver aangelegd.

 

Als westerse toerist kun je de tempel gewoon bezoeken. Men verwacht dan wel dat je je schouders en knieŽn bedekt. Je zult verrast zijn door de vele fraaie elementen die in de tempel aantreft. Je komt ogen te kort om de fraaie houtsnijwerken en beelden te bewonderen.

 
Meer informatie?

Quan Am Pagoda
HCMC info & tips
HCMC bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl