bijzondere plaatsen > Vietnam > Ho Chi Minh City > Nha tho Cha Tam

NHA THO CHA TAM

HO CHI MINH CITY

Wie denkt dat er in Vietnam vrijwel alleen maar sprake is van boeddhisme en tempels die vergist zich. Door de vroegere aanwezigheid van de Fransen is er een redelijke groep Vietnamezen katholiek. Daarom vind je ook in Ho Chi Minh City meerdere kerken waaronder Nha tho Cha Tam.

De kerk van St. Franciscus Xaverius gaat al een tijdje mee. De kerk is op 10 mei 1092 gewijd. Het gebouw is aan de buitenkant hoofdzakelijk geel met witte accenten. De bouwstijl laat zich het best omschrijven als koloniaal gotisch. De kerk is buiten de diensten vrij voor iedereen te bezoeken, mits de knien en schouders bedekt zijn.

 

Mocht je in de wintermaanden Ho Chi Minh City bezoeken dan is Nha tho Cha Tam n van de plekken waar je een kerststal kunt bewonderen vanaf enkele weken voor Kerstmis. Een aparte gewaarwording voor Europeanen die naar het overwegend boeddhistische Vietnam reizen.

 
Meer informatie?

HCMC info & tips
HCMC klimaatinfo
HCMC bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl