PRAAG / TSJECHIň

 

Bijzondere plaatsen in Praag

Praag is de hoofdstad van de republiek TsjechiŽ. De stad bestaat al veel langer dan het land zelf. TsjechiŽ is pas sinds 1993 een zelfstandig land, terwijl Praag al meer dan tweeduizend jaar oud is. Ooit woonden hier de Kelten, die enkele eeuwen later verdreven werden door de Germanen. Pas in de middeleeuwen groeide Praag uit tot een stad van importantie. In de negende eeuw liet hertog Bořivoj I de Praagse Burcht wegzetten. Dit was nog niet zo groot als de burcht op de heuvel Hradčany tegenwoordig is. Pas in later eeuwen werd de Sint Vituskathedraal toegevoegd, net als verschillende andere bouwwerken die nu tot ťťn van de grootste kasteelcomplex ter wereld behoren. De belangrijkste groeiperiode kende Praag in de dertiende eeuw, toen koning Wenceslaus I de basis legde voor wat tegenwoordig bekend staat als de oude stad.

Praag is in de eeuwen daarna het toneel geweest van strijd en machtswisselingen. Een belangrijke periode was onder andere ten tijde van het Duitse Rijk in de veertiende eeuw. De toenmalige koning Karel IV is verantwoordelijk voor het stichten van de Nieuwe Stad (Neustadt) en voor de bouw van de Karelsbrug. De eerste steen voor deze brug over de Moldau werd op 9 juli 1357 door Karel IV. Tegenwoordig behoort de Karelsbrug tot de absolute topattracties van Praag.

 

Praag als stedentrip

Dankzij de vele bezienswaardigheden en de relatief lage prijzen (voor een Europese hoofdstad) behoort Praag tot de Europese topbestemmingen als het aankomt op stedentrips. Jaarlijks komen miljoenen toeristen af op de Praagse Burcht, het Oude Stadsplein en de andere bezienswaardigheden. Het grote voordeel van Praag ten opzichte van een aantal andere Europese hoofdsteden is dat het centrum compact is. Als je Praag bezoekt dan kun je eigenlijk alles te voet bezoeken. Waar je wel gebruik moet maken van openbaar vervoer daar betaal je nog aangename prijzen. De beste periode om Praag te bezoeken is van eind april tot eind oktober. Houd dan echter wel rekening met drukte. Vooral overdag zie je grote kuddes met toeristen door Praag lopen.

Bijzondere plaatsen in Praag

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Praag bewonderen:
 
Gouden Straatje
Josefov
Karelsbrug
Oudestadsplein van Praag
Praagse Burcht
Sint-Vituskathedraal
 

Bijzondere plaatsen in TsjechiŽ

Praag ligt in TsjechiŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in TsjechiŽ zien?
Ga dan naar onze TsjechiŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER PRAAG

Praag bezienswaardigheden top 10
Praag informatie
Praag informatie
Praag tips
Praag nieuws
Praag voor beginners

PRAAG WEER & KLIMAAT

Praag klimaatinfo

STEDENTRIP PRAAG

waar overnachten in Praag

PRAAG OP STARTPAGINA.NL

Praag startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl