CORDOBA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Córdoba

Wat weinig mensen weten is dat Córdoba pakweg duizend jaar geleden de grootste stad ter wereld was. Het exacte inwoneraantal rond het jaar 1000 na Christus is onbekend, maar de meeste historici gaan uit van pakweg 450.000 tot 500.000. Er zijn ook bronnen die denken dat de stad zelfs een miljoen inwoners telde in die tijd, waarmee Córdoba de eerste miljoenenstad ooit geweest zijn zijn op onze aardkloot. Feit is dat Córdoba het economische en politieke hart was van het voormalige emiraat en vervolgens kalifaat Córdoba. Dit was in de tijd dat de Moren de macht hadden in het zuidwesten van Europa. Zij hadden in ruim twee eeuwen tijd van Córdoba de machtigste, rijkste en grootste stad ter wereld gemaakt.

 

Na het verjagen van de Moren raakte Córdoba op een gegeven moment in verval. Tegenwoordig is de stad weer helemaal in topconditie en maakt het mede dankzij het toerisme weer een periode van voorspoed mee. Toeristen komen vooral naar Córdoba om de Mezquita te bewonderen. Deze enorme moskee is na het verdrijven van de islam uit Spanje deels omgetoverd tot een katholieke basiliek. Heel veel elementen uit de islamitische periode zijn echter behouden gebleven, waaronder zo'n 900 van de oorspronkelijk ongeveer 1000 zuilen die in de Mezquita te bewonderen zijn.

Bijzondere plaatsen in Córdoba

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Córdoba bewonderen:
 
Alcázar de los Reyes Cristianos
Juderia
Medina Azahara
Mezquita
Palacio Museo de Viana
Torre de la Calahorra
 

Bijzondere plaatsen in Spanje

Córdoba ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER CORDOBA

Córdoba bezienswaardigheden top 10
Córdoba informatie
Córdoba informatie
Córdoba in één dag
Córdoba voor beginners

CORDOBA WEER & KLIMAAT

Córdoba klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl