SENEGAL

BIJZONDERE PLAATSEN

Senegal

Senegal ligt in het noordwestelijke deel van Afrika. Binnen de grenzen van het land ligt Gambia, andere buurlanden zijn Mali, Mauritanië, Guinee en Guinee-Bissau. Het landschap van Senegal wordt gevormd door verschillende klimaatsoorten die in het land voorkomen. Dit zorgt ervoor dat er binnen Senegal behoorlijk extremen kunnen voorkomen. Deze zijn het groot in het noordelijke deel van Senegal. Dit deel staat bekend als de Sahel. In dit deel van het land zijn op enkele uitzonderingen, maar weinig steden en dorpen te vinden. Wel leven er verschillende nomadenstammen die gedurende het jaar op verschillende delen in Senegal wonen.
Senegal is mede door het uitstekende klimaat tijdens onze wintermaanden een geliefde vakantiebestemming aan het worden. De meeste bijzondere plaatsen die in Senegal te vinden zijn, hebben een natuurlijke oorsprong. Er zijn prachtige natuurparken, rivierdelta’s bijzondere eilanden en een bijzonder meer in het land te vinden.

Senegal is al vele jaren een populaire vakantiebestemming voor Franse Toeristen. Dit voornamelijk omdat Senegal lang een Franse kolonie is geweest. De laatste jaren komen er steeds meer Nederlanders naar het land. Senegal lijkt in veel opzichten op Gambia, dat al jaren populair is Nederlandse vakantiegangers. Doordat Senegal een aantal keren groter is dan Gambia zal je in Senegal meer diversiteit tegenkomen.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Senegal

Het aantal bijzondere plekken in Senegal is zeer divers. Denk hierbij aan fraaie stranden, mooie stukken natuur en een aantal authentieke plaatsen.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN SENEGAL

Bandia
Fadiouth
Gorée
Lago Rosa
Lagune de la Somone
Saloum Delta

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Senegal?

Senegal in 24 foto's
Senegal als winterzonbestemming
Senegal bezienswaardigheden top 10

Senegal voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl