bijzondere plaatsen > Senegal > Lago Rosa

LAGO ROSA

SENEGAL

Het Lago Rosa of het roze meer van Senegal is een van de vele prachtige natuurlijke bezienswaardigheden. Het roze meer lijkt op sommige foto’s die bij de hotels hangen wel heel erg roze. In werkelijkheid heeft het een diepbruine kleur die als het een beetje gaat waaien roze lijkt te worden.

Het meer wordt door de plaatselijke bevolking gebruikt voor het winnen van zout. De mannen gaan met een bootje het meer op om vervolgens met grote manden aan hun voeten het zout naar boven te scheppen. De dames Doen met grote manden het zout van de boten halen en leggen het te drogen in de zon.

 

Het roze meer heeft ook een toeristische functie, je kunt hier namelijk drijven op het water. Het zoutgehalte in het water is zo hoog dat je er niet kunt zinken. Het is te vergelijken met de Dode Zee. Op de plaatsen waar toeristen naartoe gebracht worden om te gaan drijven zijn douches, souvenirwinkels en bars te vinden.

 
Meer informatie?

Senegal in 24 foto's
winterzon in Senegal
mooiste dorpjes in Senegal
Senegal voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl