bijzondere plaatsen > Senegal > Lagune de la Somone

LAGUNE DE LA SOMONE

SENEGAL

De Lagune van Somone is een bijzonder natuurgebied op slechts enkele kilometers afstand van de toeristische bestemmingen Saly en Somone. De Lagune van Somone is een kleine rivierdelta waar niet minder dan 172 verschillende vogelsoorten voorkomen, waaronder pelikanen en verschillende roofvogels.

Voor slechts een paar euro kun je met een prauw en een plaatselijke gids een bijzonder boottocht maken door deze lagune. Terwijl je door smalle watergangen vaart kom je allerlei bijzondere vogelsoorten tegen. In de verte zien we een zwart-witte ijsvogel en komen meerdere pelikanen tegen.

 

De stranden rondom de Lagune van Somone staan bekend als de mooiste van Senegal. Op de stranden zijn tal van leuke strandtentjes te vinden, waar de reggaemuziek meestal hard aan staat. Het merendeel van deze strandtenten kunnen alleen bereikt worden met een bootje. Iedere strandtent heeft zijn eigen bootje.

 
Meer informatie?

Senegal bezienswaardigheden top 10
beste maanden voor zonvakantie in Senegal
mooiste dorpjes in Senegal
Senegal voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl