bijzondere plaatsen > Senegal > Fadiouth

FADIOUTH

SENEGAL

Fadiouth is een eiland en een dorpje voor de kust van Senegal. Het dorp en het eiland zijn onderdeel van de Senegalese Petite CŰte, het meest toeristische deel van het land. Het merendeel van de inwoners van het dorp is tegen de verhoudingen in katholiek. Slechts een klein deel is moslim. Op het eiland zijn moskeeŽn en kerken te vinden.

Fadiouth is met het vaste land verbonden met een lange houten brug. In het dorp is gemotoriseerd verkeer verboden wat ervoor zorgt dat er een relatieve rust hangt. De straatjes op het eiland zijn smal en de huizen staan er dicht op elkaar. Fadiouth behoort tot de vijf dicht bevolkte eilanden ter wereld.

 

Het meest bijzondere aan Fadiouth is dat het helemaal van schelpen is gemaakt. De huizen, de straten je kunt het zo gek niet bedenken of het is gemaakt van schelpen. Het eiland is ontstaan doordat de inwoners al eeuwenlang na het eten of verwerken de schelpen op grond gooien. Zelfs de begraafplaats is in zijn geheel gevormd door schelpen.

 
Meer informatie?

Senegal in 24 foto's
winterzon in Senegal
het klimaat van Senegal
Senegal voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl