bijzondere plaatsen > Senegal > Gorée

GOREE

SENEGAL

Het eiland Gorée is te vinden voor de kust van Dakar. Vanuit daar kun je meerdere malen per dag met de ferry naar Gorée. Het eiland heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de trans-Atlantische slavenhandel. In het Maison des Enclaves kun je een goed beeld krijgen over deze zwarte bladzijde in de geschiedenis.

Ondanks dit heftige verleden is Gorée nu vooral een fijne plek om rond te lopen. De kleurige huizen doen vermoeden dat je ergens in Caribisch gebied bent beland. Op het eiland wonen slecht enkele honderden mensen, de rest van de mensen die er winkeltjes hebben of straatverkoper zijn komen dagelijks vanaf het vaste land om hun waren te slijten.

 

Vanwege zijn belangrijke rol in de geschiedenis is het eiland Gorée opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het eiland is ontdekt door de Portugezen, maar het waren de Nederlanders die het als eerste koloniseerde. Later zou het nog in handen vallen van de Engelsen en de Fransen.

 
Meer informatie?

Senegal in 24 foto's
winterzon in Senegal
het klimaat van Senegal
Senegal voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl