bijzondere plaatsen > Senegal > Bandia

BANDIA

SENEGAL

Bandia is niet het mooiste of het grootste wildpark van Senegal, maar het is wel het meest toegankelijke park van het land. Dit heeft alles te maken met de ligging van Bandia. Het ligt namelijk op enkele kilometers van de populaire toeristische trekpleister Saly. Wie wilde dieren in Senegal gaat bekijken zal normaal gesproken Bandia bezoeken.

In het dierenpark dat soms een beetje aandoet als de Beekse Bergen, zijn niet alleen dieren te vinden die van nature in Senegal voorkomen, maar ook dieren die vroeger in het land hebben geleefd. Zo wonen er zebra’s, twee neushoorns en verschillende giraffes in het park. Naast deze uitheemse bewoners, leven er ook tal van inheemse diersoorten.

 

Je kunt het park op verschillende manieren bezoeken. Zo is het mogelijk om dit met een eigen te doen, ter plaatse een 4x4 te huren of vanuit je hotel met een excursie. Tijdens een dergelijke excursie stop je onderweg ook bij een grote Baobabboom en bij de krokodillenvijver.

 
Meer informatie?

Senegal in 24 foto's
winterzon in Senegal
mooiste dorpjes in Senegal
Senegal voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl