bijzondere plaatsen > Senegal > Saloum Delta

SALOUM DELTA

SENEGAL

De Saloum Delta is te vinden in het centraal westelijke deel van Senegal. Het is een van de grootste rivierdelta’s van Senegal en vormt voor een deel de grens met Gambia. De Saloum delta is in totaal tweeënzeventig kilometer breed en loopt ongeveer vijfendertig landinwaarts.

Een van de belangrijkste redenen om deze delta op de Werelderfgoedlijst van de Unesco te plaatsen zijn de enorme verscheidenheid aan vogelsoorten die in dit gebied leven. Het merendeel hiervan zijn trekvogels die in Senegal komen overwinteren. Er leven pelikanen, lepelaars, steenlopers en flamingo’s.

 

De Saloum Delta vormt het einde van de Petite Côte van Senegal. Dit is het meest toeristische deel van het land. Veel toeristen brengen tijdens hun vakantie in Senegal een bezoek aan dit bijzondere natuurpark. Vanuit de verschillende hotels worden er bijna dagelijks excursies naar Saloum georganiseerd.

 
Meer informatie?

Senegal bezienswaardigheden top 10
beste maanden voor zonvakantie in Senegal
mooiste dorpjes in Senegal
Senegal voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl