GAMBIA

BIJZONDERE PLAATSEN

Gambia

Gambia is het kleinste land op het Afrikaanse continent. Ondanks zijn geringe grote is het land de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste toeristische bestemmingen in West-Afrika. Het land is voornamelijk in trek als winterzonbestemming. Gambia is één van de vele landen in Afrika dat een koloniaal verleden heeft. Gambia werd ontdekt door de Portugezen die er gelijk enkele handelsposten oprichten. Later is het land nog in handen geweest van de Duitsers om uiteindelijk deel uit te gaan maken van het Britse Koninkrijk. Gambia is tot 1965 onderdeel geweest van Groot Brittannië en heeft nog enkele jaren deel uitgemaakt van het Britse Gemenebest. Er is nog enkele jaren sprake geweest dat Gambia en Senegal samen zouden smelten tot één land maar deze plannen zijn van de baan.
Tegenwoordig is het toerisme de belangrijkste inkomensbron van Gambia. Andere inkomensbronnen zijn de visvangst en de pindateelt. Een zwarte bladzijde uit het verleden van Gambia is de slavenhandel. De handel in mensen werd pas in het begin van de twintigste eeuw in Gambia afgeschaft.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Gambia

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Gambia. Het land heeft van alles te bieden op het gebied van natuur, historische plekken, mooie stranden en kleurrijke markten.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN GAMBIA

Gambia > Albert Market
Gambia > Kunta Kinte Eiland
Gambia > Serekunda Market
Gambia > Tanji
Gambia > The Gambia National Museum
Gambia > Wide Open Walls 

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Gambia?

Gambia informatie
Gambia top 10
Gambia voor beginners

Gambia bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl