bijzondere plaatsen > Gambia > The Gambia National Museum

THE GAMBIA NATIONAL MUSEUM

GAMBIA

Het nationale museum van Gambia is één van de belangrijkste musea van Gambia. Het museum bevindt zich aan de Independence Drive in de hoofdstad Banjul. De plannen voor het museum werden gemaakt gelijk na de onafhankelijk van Gambia in de jaren 60 maar het duurde nog tot 1985 tot het museum werd geopend.

Het museum is hoofdzakelijk opgezet om het culturele historisch erfgoed van Gambia te conserveren. Het museum wordt voornamelijk bezocht door toeristen maar er worden ook met regelmaat schooluitjes georganiseerd naar het museum. Jaarlijks komen er ongeveer 15.000 bezoekers in het museum.

 

Het nationaal museum van Gambia is niet een typisch museum zoals we dat in Europa gewend zijn. Hier geen kamers met speciale luchtvochtigheid of beveiligde vitrines. Wel is er redelijk wat waterschade op verschillende objecten te zien door het lekkende dak. Ondanks dit is het museum zeker een bezoekje waard maar blijf er zeker niet langer dan een half uurtje.

 
Meer informatie?

The Gambia National Museum
Gambia voor beginners
Gambia informatie
Gambia bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl