bijzondere plaatsen > Gambia > Wide Open Walls

WIDE OPEN WALLS

GAMBIA

Wide Open Walls is een project van Lawrence Williams. In verschillende dorpen in Gambia hebben grote buitenlandse straatartiesten prachtige kunstwerken op de huizen achtergelaten. Deze kunstenaars komen hier op uitnodiging van Williams die hun vervolgens volledig verzorgt op zijn ecolodge.

Als tegenprestatie maken de kunstenaars meerdere kunstwerken in een dorp. De gedachte hier achter is dat de kunstwerken toeristen aantrekken en die zorgen in het dorp vervolgens weer voor goederen en inkomsten. Het is een idealistische gedachte die lijkt te werken en in meerdere dorpen zijn vruchten af te werpen.

 /td>

Wide Open Walls is begonnen in het dorp Kubuneh maar ondertussen hebben meerdere dorpen in Gambia de metamorfose van dorp naar kunstwerk ondergaan. In de dorpen is vaak een gids aanwezig die je langs de verschillende kunstwerken in het dorp leidt. Hij kan je meer over de verschillende kunstwerken en de kunstenaars vertellen.

 
Meer informatie?

Wide Open Walls
Gambia voor beginners
Gambia tips
Gambia winterzon informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl