bijzondere plaatsen > Gambia > Serekunda Market

SEREKUNDA MARKET

GAMBIA

Serekunda is de grootste stad van Gambia, de markt van Serekunda is logischerwijs dan ook de grootste en drukst bezocht van het land. De markt strekt zich uit over meerdere straten en lijkt af en toe nog het meest op een doolhof. Het is dan ook niet heel verstandig om als toerist de markt te bezoeken zonder gids.

Op de markt worden voornamelijk lokale producten verkocht. De marktkooplui verkopen er lokaal geteelde groenten en fruit. Overal zie je pepers, okra’s, gerookte vissen en grote balen met kruiden. De geuren die hier vanaf komen blijven na je bezoek aan de markt nog uren in je neus hangen.

 

Als toerist zijnde is het lastig om onopvallend over de markt te lopen. Je wordt dan ook met regelmaat aangesproken of je iets wilt kopen en of doneren. Als je iets wilt kopen op de markt betaal dan nooit meer dan de helft van de originele vraagprijs. De prijzen die aan toeristen gevraagd wordt is vaak vele malen hoger dan dat de locals betalen.

 
Meer informatie?

Serekunda Market
Gambia voor beginners
Gambia tips
markten in Gambia

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl