bijzondere plaatsen > Gambia > Kunta Kinte Eiland

KUNTA KINTE EILAND

GAMBIA

Kunta Kinte island of zoals het vroeger heette James Island is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Gambia. Het eiland in de Gambiarivier is vanaf het begin van de zestiende eeuw gebruikt om Afrikaanse slaven naar Amerika te vervoeren. De mensen werden gevangen genomen verzameld op het eiland om vervolgens met de boot richting Amerika te vertrekken.

Op het eiland dat eerst door de Portugezen werd gebruikt en later door de Duitsers en Britten, staat een groot fort waar de slaven gevangen werden gehouden. De mannen werden gescheiden van de vrouwen en de zwangere vrouwen werden op een apart deel gevangen gehouden. Van het fort zijn tegenwoordig slechts ru´nes te zien.

 

Kunta Kinte eiland staat sinds 2003 op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Met het geld dat aan het eiland geschonken is wordt geprobeerd het eiland te redden want ieder jaar verdwijnt een stukje in de Gambiarivier. Er wordt nu met verschillende projecten geprobeerd het eiland te redden.

 
Meer informatie?

Kunta Kinte Eiland
Gambia voor beginners
Gambia tips
Gambia bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl