bijzondere plaatsen > Gambia > Tanji

TANJI

GAMBIA

Tanji is een kleine vissersplaats in Gambia. Het dorpje bestaat hoofdzakelijk uit enkele kleine hutjes en visrokerijen. In het dorp is ook dagelijks een markt te vinden. Op deze markt kun je naast de verschillende vers gevangen vis ook allerlei groente kruiden en specerijen kopen.

Het mooiste aan het dorp zijn de prachtig beschilderde boten die de hele dag af en aan varen met verse vis. Er wordt hier gevist op barracuda’s, meerval, verschillende soorten snappers, ladyfish en butterfish. De grote vissen worden verkocht op de markt of ingevroren en verscheept. De kleintjes worden gerookt of gedroogd in één van de rokerijen in het dorp.

 

Qua hygiëne gaat het er heel anders aan toe dan dat we in het westen gewend zijn. De vissen worden rechtstreeks vanaf de boot schoongemaakt gespoeld met zeewater om vervolgens één van de andere bewerkingen ondergaan. Als je Gambia bent dan is Tanji een bezienswaardigheid die je zeker even moet bezoeken.

 
Meer informatie?

Tanji
Gambia voor beginners
Gambia top 10
Gambia winterzon informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl