ENGELAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Engeland

Engeland vormt samen met Noord-Ierland, Wales en Schotland de soevereine staat Verenigd Koninkrijk. Binnen dit koninkrijk is Engeland een constituerende land met eigen wetten, regels en identiteit. Engeland beslaat een groot gedeelte van de zuidelijke helft van het eiland Groot-BrittanniŽ. De ligging op een eiland, los van het vasteland van Europa, zorgt ervoor dat Engeland een duidelijk eigen karakter heeft. Zodra je met de auto, het vliegtuig, de boot of de trein in Engeland aankomt heb je dan ook het gevoel in een andere wereld terecht gekomen te zijn. Een plek waar bier juist geen schuim heeft, waar men links rijdt, waar men mijlen kent in plaats van kilometers, waar men een soort Engels spreekt dat voor ons lastig te verstaan is en waar men 's morgens een ontbijt wegwerkt waar meer vet in zit dan een gemiddelde Nederlandse avondmaaltijd.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Engeland

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Engeland. Het land heeft grootste kastelen zoals Windsor Castle en Leeds Castle, is beroemd vanwege de zeer eigen cultuur en kent prachtige natuurgebieden en dorpen. In steden zoals Londen is er veel te zien en te doen.

Voor Engeland hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Engeland:

bijzondere plaatsen in Londen

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN ENGELAND

Londen > Camden Market
Londen > Greenwich Market
Londen > Koninklijk Observatorium van Greenwich
Londen > Portobello Road
Engeland > Warner Bros. Studio Tour
Engeland > Windsor Castle

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Engeland?

Engeland bezienswaardigheden top 10
Engeland informatie
steden in Engeland

mooiste dorpjes van Engeland

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl