bijzondere plaatsen > Engeland > Windsor Castle

WINDSOR CASTLE

ENGELAND

In het Engelse stadje Windsor staat Windsor Castle. Dit bijna duizend jaar oude kasteel is één van de residenties van de Britse Koninklijke familie. Regelmatig is de Britse koningin aanwezig in Windsor Castle. Het kasteel stamt uit 1070 en is op dit moment het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld.

Het grootste deel van het jaar kun je het kasteel bezoeken. Tegen betaling kun je een deel van het terrein en van het kasteel bezoeken. Je kunt dan een kijk nemen in de State Apartments en in St. Georges Chapel, waar de laatste rustplaats van verschillende Britse vorsten te vinden is.

Het interieur van de delen die je mag bezoeken zien er in perfecte staat uit. Dit ondanks de grote brand die november 1992 een deel van het kasteel en de inventaris verwoestten. De restauratie is grotendeels betaald door het openstellen van het kasteel voor het publiek.

 
Meer informatie?

Windsor Castle
Windsor
wikipedia
Londen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl