bijzondere plaatsen > Engeland > Warner Bros. Studio Tour

WARNER BROS. STUDIO TOUR

ENGELAND

Liefhebbers van de Harry Potter boeken en films moeten een keertje naar Watford in Engeland afreizen. Bij deze stad gelegen op 20 mijl van Londen ligt de plek waar alle acht Harry Potter-films opgenomen zijn. Een voormalige vliegtuighangar is omgebouwd tot filmstudio.

Tegenwoordig kun je de voormalige filmstudio bezoeken. Onder de naam "Warner Bros Studio Tour London - The Making of Harry Potter" kun je zien hoe de boeken van J.K. Rowling omgezet zijn naar de succesvolle filmreeks die miljoenen bioscoopbezoekers hebben vermaakt.

Tijdens de ongeveer drie uur durende rondleiding krijg je te zien waar de scènes van de films gemaakt zijn, hoe de personages tot leven gekomen zijn en welke rekwisieten gebruikt zijn. Indrukwekkend is het om bijna aan het begin van de rondleiding ineens midden in de eetzaal van Zweinstein te staan.

 
Meer informatie?

Warner Bros. Studio Tour
Harry Potter
wikipedia
Londen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl