SLOVENIň

BIJZONDERE PLAATSEN

SloveniŽ

Het mooie en lieflijke SloveniŽ is nog relatief onbekend als toeristische bestemming. Dit is echter geheel onterecht. Hoewel de kuststreek niet erg veel bijzonders is, heeft het binnenland van SloveniŽ heel wat moois te bieden. Prachtige berggebieden, uitgestrekte bossen, watervallen en woeste rivieren en heel veel mooie dorpjes en stadjes. SloveniŽ is misschien het beste te vergelijken met Oostenrijk, alleen dan veel minder dichtbevolkt en nog niet verpest door de vele toeristen. SloveniŽ doet nog erg authentiek aan. Dit wil overigens niet zeggen dat er geen toeristische plaatsen te vinden zijn in SloveniŽ. Rondom het meer van Bled bijvoorbeeld kan het in de zomermaanden erg druk zijn. En ook de skigebieden van SloveniŽ worden door steeds meer toeristen bezocht. Steeds meer mensen ontdekken dus het mooie SloveniŽ.

SloveniŽ is sinds 1991 een zelfstandige staat. Voor die tijd maakte het deel uit van JoegoslaviŽ. In de eeuwen daarvoor was SloveniŽ lange tijd een onderdeel van het Habsburgse rijk. Dit is aan de bouwstijl van de kastelen en kerken goed te zien. SloveniŽ is vooral geliefd bij toeristen die actief bezig willen zijn. Het is een land waar je prachtig kunt wandelen en fietsen. Er zijn tientallen meerdaagse wandeltochten uitgezet. Op de bruisende riviertjes wordt veel gedaan aan kanoŽn, raften en canyoning. Ook zijn de Slovenen gek op wintersporten. Vooral langlaufen is er een geliefde bezigheid.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in SloveniŽ

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in SloveniŽ. Het land heeft van alles te bieden op het gebied van natuur, romantische plekjes en oude plaatsjes.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN SLOVENIň

SloveniŽ  > Kasteel van Bled
SloveniŽ  > Kerk van Sint Joris in Piran
SloveniŽ  > Ljubljanski grad
SloveniŽ  > Skigebied Vogel
SloveniŽ  > Vintgarkloof

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer SloveniŽ?

SloveniŽ bezienswaardigheden top 10
SloveniŽ informatie
SloveniŽ voor beginners

mooiste dorpjes van SloveniŽ

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl