bijzondere plaatsen > SloveniŽ > Kerk van Sint Joris in Piran

KERK VAN SINT JORIS IN PIRAN

SLOVENIň

Piran is een klein handels- en vissersstadje aan de kust van SloveniŽ. Het dorpje startte ooit als vissersplaatsje en stond bekend voor zijn piraterij in de Romeinse tijd. In de middeleeuwen was Piran een sterke vesting met stadsmuren. Het stadje verdiende steeds meer met de handel en groeide uit tot een bloeiende grote stad.

De kerk van Sint Joris in Piran is gelegen op een heuvel boven de stad. De kerk kijkt uit over de zee. De kerk werd gebouwd in renaissancestijl door de Venetiaan Bonfante Torre. In 1592 werd gestart met de bouw die in 1614 eindigde. De klokkentoren van de kerk staat los van de kerk zelf en is te beklimmen.

 

Het interieur van de kerk is erg bijzonder. Je mag een kijkje nemen in de oude opgraving onder de grond waar enkele kerkschatten liggen. Het interieur van de kerk zelf is ook erg mooi. Hoewel erg barok is het niet te overdadig. Het houten kruisbeeld stamt nog uit de middeleeuwen. Ook het plafond met zijn beschilderingen is erg bijzonder.

 
Meer informatie?

Kerk van Sint Joris in Piran
mooiste dorpjes van SloveniŽ
SloveniŽ klimaatinfo
SloveniŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl