bijzondere plaatsen > SloveniŽ > Ljubljanski grad

LJUBLJANSKI GRAD

SLOVENIň

Het oude kasteel van Ljubljana is gelegen hoog op de rotsen boven de stad zelf. Via een hele lang steile trap of een ligt kom je boven bij het kasteel terecht. Het kasteel werd in de middeleeuwen gebouwd voor de plaatselijke heren. Vanaf deze plaats werd de stad Ljubljana verdedigd.

Het oude kasteel werd in de laatste jaren verder opgeknapt. Helaas is dit niet overal met evenveel respect voor de oude architectuur gedaan. Her en der zijn er moderne elementen toegevoegd aan het kasteel. In het kasteel kun je de oude toren beklimmen. Hiervandaan heb je een geweldig uitzicht op de stad Ljubljana.

 

In het kasteel is verder nog een museum wat de geschiedenis van Ljubljana vertelt aan de hand van allerhande oude voorwerpen en stellages. Je kunt de oude gevangenis bezoeken en een kijkje nemen in de cel. Via een 3 dimensionale voorstelling kom je meer te weten over de geschiedenis van het kasteel. Je kunt het poppenmuseum bezoeken en er is altijd een tentoonstelling met moderne kunst.

 
Meer informatie?

Ljubljanski grad
mooiste dorpjes van SloveniŽ
SloveniŽ informatie
SloveniŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl