bijzondere plaatsen > SloveniŽ > Vintgarkloof

VINTGARKLOOF

SLOVENIň

De Vintgarkloof is gelegen bij het meer van Bled. In 1891 werd de kloof verder ontdekt. Het begin van de kloof was altijd al zichtbaar, maar de burgemeester van het naburige plaatsje en een fotograaf gingen de kloof verder ontdekken. Zij zorgden ervoor dat van 1893 er houten stellages werden aangebracht in de kloof en het grote publiek van de kloof kon gaan genieten.

De kloof is ontstaan door de Radovna rivier. Deze rivier heeft door de eeuwen heen de kloof tot op zoín 100 meter uitgesleten. De wanden van de kloof zijn tussen de 50 en 100 meter hoog. Het woord Vintgar komt van het oude Sloveens wat zoveel betekent als plaats die is blootgesteld aan de wind.

 

Via een 1,6 kilometer lang wandelpad loop je langs een bruisende en kolkende rivier. Verschillende bruggen leiden je over en langs de rivier om uiteindelijk uit te komen bij de Sum waterval waar het water vele meters naar beneden stort. Vanaf Bled lopen er enkele wandelingen naar de Vintgarkloof toe.

 
Meer informatie?

Vintgarkloof
mooiste dorpjes van SloveniŽ
SloveniŽ klimaatinfo
SloveniŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl