bijzondere plaatsen > SloveniŽ > Kasteel van Bled

KASTEEL VAN BLED

SLOVENIň

Het kasteel van Bled is een van de meest sprookjesachtige plaatsen in de wereld. Het kasteel is gelegen in het plaatsje Bled op een rots hoog boven het meer van Bled. Vanaf het kasteel heb je een fabelachtig uitzicht op het meer en op de bergen rondom het meer.

Het kasteel van Bled werd in de 16e eeuw gebouwd. Door de eerste toegangspoort kun je richting de muren waar je via een tweede poort op de eerste binnenplaats terecht komt. Het kasteel heeft een beetje een Anton Pieck achtige uitstraling vanwege de rode pannen daken en wit gepleisterde muren. De muren zijn op sommige plaatsen prachtig versierd met tekeningen.

 

In het kasteel vind je een eeuwen oude wijnkelder. Ook is er in de ruimtes op de eerste verdieping een tentoonstelling over het leven in en rondom het kasteel in vroegere tijden. Op het terras van het kasteel is en restaurant gevestigd met een van de mooiste uitzichten van Europa.

 
Meer informatie?

Kasteel van Bled
SloveniŽ bezienswaardigheden top 10
SloveniŽ informatie
SloveniŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl