BRETAGNE / FRANKRIJK

 

Bijzondere plaatsen in Bretagne

Bretagne is een bijzondere regio in Frankrijk. Door zijn afgesloten ligging als schiereiland is Bretagne heel erg lang een zelfstandig en autonoom gebied geweest. Lange tijd trok het zich vrij weinig van Frankrijk aan waardoor het echt een eigen typische cultuur heeft ontwikkeld. De hoofdstad nantes was in die tijd de zetel van de Hertogen van Bretagne. Tegenwoordig hoort deze stad niet memer bij Bretagne. Andere belangrijke steden zijn wel Rennes, Saint-malo, Quimper en Brest. De cultuur en geschiedenis van Bretagne is doorspekt door de zee. Niet verwonderlijk in een gebied wat zo duidelijk omringd wordt. De zee is hier ook nooit ver weg en lange tijd zorgde het voor een van de weinige middelen van bestaan. Bretagne is grof als de zee en verfijnd tegelijkertijd. De keuken is er simpel maar met oh zulke heerlijke smaken. Aan kreeft, oesters, langoustine en mosselen hoef je natuurlijk ook niets te doen.

 

Bretagne kent heel wat historie. De regio heeft prachtige bewaard gebleven steden als Quimper, Concarneau of Saint-Malo, maar ook geschiedenis die veel verder terug gaat. Wat te denken bijvoorbeeld van de dolmen die men bij Carnac kan vinden. Deze prehistorische stenen tonen al aan dat de geschiedenis in Bretagne ver terug gaat. Al deze geschiedenis gecombineerd met de prachtige natuur die de zee Bretagne geeft zorgt voor enorm veel bijzondere plaatsen. Niet voor niets is Bretagne bij vele Nederlanders een van de favoriete vakantiebestemmingen.

Bijzondere plaatsen in Bretagne

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Bretagne bewonderen:
 
Aquarium van Saint Malo
Kasteel Dinan
Kasteel Vitré
Univers de poete ferrailleur
Vestingwerken Saint Malo
 

Bijzondere plaatsen in Frankrijk

Bretagne ligt in Frankrijk. Wil je alle bijzondere plaatsen in Frankrijk zien?
Ga dan naar onze Frankrijk pagina!

MEER INFORMATIE OVER BRETAGNE

Bretagne bezienswaardigheden top 10
Bretagne informatie
Bretagne voor beginners
de mooiste dorpjes in Bretagne

BRETAGNE WEER & KLIMAAT

Bretagne klimaatinfo

BRETAGNE OP STARTPAGINA.NL

Bretagne startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl