bijzondere plaatsen > Frankrijk > Bretagne > Vestingwerken Saint Malo

VESTINGWERKEN SAINT MALO

BRETAGNE

Saint Malo is al eeuwen lang een belangrijke strategische plaats in Bretagne. Het ommuurde gedeelte van de stad is gelegen op een rots schiereiland voor de kust. Het oude gedeelte van de stad is nog steeds volledig ommuurd met grote brede stadswallen.

De stadswallen werden al in de 12e eeuw weggezet, maar kregen pas hun huidige vorm in de 18e eeuw toen ze op bevel van Lodewijk de IVX verder werden versterkt en uitgebreid. Naast de muren werden toen ook enkele kleine forten gebouwd om de verdediging te optimaliseren.

 

Via de stadspoorten in de muur kun je op de rondgang op de stadswallen terecht komen. Via deze omgang kun je rondom heel de stad lopen. Vanaf de muur heb je een prachtig uitzicht over de zee en de plaatsen aan de kust.

 
Meer informatie?

mooiste dorpjes van Bretagne
Bretagne voor beginners
Bretagne informatie
Bretagne bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl