bijzondere plaatsen > Frankrijk > Bretagne > Kasteel Vitré

KASTEEL VITRÉ

BRETAGNE

In het prachtige middeleeuwse stadje Vitré ligt het kasteel van Vitré. Het kasteel behoorde lange tijd tot de grensverdediging van Bretagne. En de muren vormen een belangrijke verdedigingslinie. Het kasteel ligt op een heuvel boven de rivier en werd gebouwd in de 11e eeuw.

Het Kasteel werd gebouwd door Robert de I van Vitré. Het kasteel werd door de eeuwen heen diverse malen uitgebreid en kreeg zijn oorspronkelijke vorm in de 15e eeuw. Toen werd het kasteel ook geschikt gemaakt om comfortabel in te leven.

 

Via de ophaalbrug komt men op de binnenplaats van het kasteel. Hier kun je een van de torens beklimmen om zo op de omwalling terecht te komen. Je hebt van hieruit een mooi zicht op de omgeving. In de torens zelf zijn enkele prachtige kamers ingericht zoals dit in oude tijden moet zijn geweest.

 
Meer informatie?

Vitré
Bretagne voor beginners
Bretagne informatie
Bretagne bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl