bijzondere plaatsen > Frankrijk > Bretagne > Kasteel Dinan

KASTEEL DINAN

BRETAGNE

In het leuke middeleeuwse stadje Dinan ligt dit gelijknamige kasteel. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw door Jean IV van Bretagne. Het kasteel is gebouwd als een Donjon en is onderdeel van de stadswallen. Het bestaat uit twee robuuste torens.

De toren heeft heel wat bekende Bretons van een veilige slaapplaats voorzien. Anne van Bretagne, de toren wordt ook wel het kasteel van Anne van Bretagne genoemd, verbleef in de toren en ook de roemrijke huurling Betrand de Guesclin sliep in de donjon.

 

Tegenwoordig is de het kasteel opengesteld voor bezoekers. Je kunt de torens beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Rance in de onderliggende vallei. In de torens zelf liggen diverse gebruiksvoorwerpen ten toon gesteld. Oude wapens, kleding en andere zaken.

 
Meer informatie?

mooiste dorpjes van Bretagne
Bretagne voor beginners
Bretagne informatie
Bretagne bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl