ZUID-KOREA

BIJZONDERE PLAATSEN

Zuid-Korea

Een van de leukste landen om te bezoeken in het Verre Oosten is Zuid-Korea. Het land heeft misschien minder historie dan buurlanden zoals Japan of China, maar wel voldoende geschiedenis om tal van interessante plaatsen en bezienswaardigheden te bieden aan de toeristen die het land komen bezoeken. Daarnaast is ook de cultuur van Zuid-Korea de moeite waard. De mensen hebben de beleefdheid die je van Japanners zult herkennen, maar naar onze mening zijn de Koreanen nog vriendelijker. Ook zie je dat het land vooruitstrevend is op het gebied van technologie. Wat Zuid-Korea misschien nog wel het allerleukste maakt is het feit dat het nog niet platgelopen wordt door toeristen. Ja, vanuit omringende Aziatische landen is er wel toerisme, maar als je kijkt naar Europa of Amerika dan is het aantal bezoekers dat een vakantie in Zuid-Korea viert nog vrij beperkt. Aan de ene kant hoop je dat dat zo blijft, maar aan de andere kant hoop je dat ook anderen ontdekken hoe leuk Korea is en delen zij het plezier dat je zelf beleefd hebt aan een bezoek aan dit land.

We hebben het over Zuid-Korea als het gaat om de Republiek Korea. Dit land is ontstaan na de opsplitsing tussen het communistische noorden en het vrijere zuiden van Korea. Deze opsplitsing is al gaande sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Zuid-Korea

Zuid-Korea kent een vrij gevarieerd aanbod van bijzondere plaatsen. Natuurlijk heb je dankzij het de Joseondysnastie verschillende paleizen en andere historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Daarnaast heeft de enorm toegenomen economie gezorgd voor moderne architectuur en vooruitstrevende plekken.

Voor Zuid-Korea hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per eiland/stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Zuid-Korea :

bijzondere plaatsen in Seoul

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN ZUID-KOREA

Seoul > Bukchon Hanok Village
Seoul > Deoksugung Palace
Seoul > Gyeongbokgung Palace
Seoul > N Seoul Tower

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Zuid-Korea?

steden in Zuid-Korea
Zuid-Korea fotoreportages
Zuid-Korea bezienswaardigheden top 10

Zuid-Korea klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl