bijzondere plaatsen > Zuid-Korea > Seoul > Gyeongbokgung Palace

GYEONGBOKGUNG PALACE

SEOUL

Binnen Seoul geldt Gyeongbokgung Palace als het paleis der paleizen. Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Het was tevens het eerste paleis van de Joseondynastie en uiteindelijk is dit ook het grootste paleis geworden. Trek daarom ook maar gerust wat tijd uit voor een bezoek aan Gyeongbokgung. Een uur of twee ben je al snel kwijt.

Gyeongbokgung is in 1394 ontworpen door de toenmalige minister Jeong Do-jeon. Stap voor stap werd het paleis steeds verder uitgebreid. De Japanners hebben het paleis platgebrand tijdens invasies. In de tweede helft van de negentiende eeuw werd het paleis gerestaureerd. In 1911 waren het weer de Japanners die het paleis grotendeels vernietigden.

 

De gebouwen die bespaard gebleven waren werden na W.O. II opgeknapt en een deel van de verdwenen gebouwen werd herbouwd. Niet alles kon herbouwd worden omdat de gegevens daarvan ontbraken. Op het terrein van het paleis staan ook twee musea die je kunt bezoeken: het Nationaal Folkloremuseum en het Kinderfolk Museum.

 
Meer informatie?

Seoul bezienswaardigheden top 10
Seoul in één dag
Seoul informatie
Seoul voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl