bijzondere plaatsen > Zuid-Korea > Seoul > N Seoul Tower

N SEOUL TOWER

SEOUL

De N Seoul Tower is een communicatie- en uitzichttoren dat redelijk centraal in Seoul staat. Het hoogste punt van de toren is ongeveer 480 meter. De toren zelf is 236,7 meter hoog, maar de Namsan berg waar de toren op staat is ook al 243 meter hoog. Toch is dit nog niet het hoogste gebouw van Seoul. Dat is de Lotte World Tower met een hoogte van 554 meter.

Het observatiedek is tegen betaling te bezoeken. Ook kost het geld als je vanuit de noordkant van de berg de kabelbaan omhoog (en eventueel omlaag) wilt nemen. Je kunt ook prima via trappen omhoog of omlaag wandelen. Je kunt de toren ook met de bus of taxi bereiken als je dat liever doet.

 

Niet iedereen gaat ook daadwerkelijk de toren is. Sterker nog, een groot deel van de bezoekers geniet van het al zeer fraaie uitzicht dat je vanaf de uitzichtpunten onder aan de Namsan Tower (zoals de N Tower veel genoemd wordt) hebt. Op die plek worden ook heel veel zogenaamde lovelocks opgehangen. Dat is hier helemaal legaal. Je kunt de slotjes ook hier kopen.

 
Meer informatie?

Seoul bezienswaardigheden top 10
Seoul in één dag
Seoul informatie
Seoul voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl