bijzondere plaatsen > Zuid-Korea > Seoul > Deoksugung Palace

DEOKSUGUNG PALACE

SEOUL

Seoul telt meerdere paleizen uit de beginperiode van de Joseondynastie. Deoksugung Palace dat aan de westkant van het centrum ligt wordt als één van de fraaiste beschouwd. Het paleiscomplex is geheel ommuurd. Het is gebouwd in opdracht van de voormalige koning Sejong de Grote. Het paleis is bekend vanwege de introductie van het Hangul-alfabet.

Wat je als bezoeker op zal vallen is dat de bouwstijl binnen het complex totaal verschillende stijlen laat zien. Je ziet de kleurrijke Aziatische stijlelementen op veel plekken terug, maar er zijn ook duidelijk Europese invloeden te zien. Twee gebouwen hebben een Europese ontwerper. Het mooiste gebouw is het van veel zuilen voorziene Seokjojeon.

 

Om het complex te bezoeken moet je een bescheiden entreeprijs betalen. Het paleis is alle dagen van de week te bezoeken met uitzondering van maandag. Dan blijven de grote houten toegangspoorten van het paleis gesloten. Op dagen dat Deoksugung Palace wel open is kun je tot in de avond rondlopen op het complex. Je kunt het dus ook in het donker zien.

 
Meer informatie?

Seoul bezienswaardigheden top 10
Seoul in één dag
Seoul informatie
Seoul voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl