bijzondere plaatsen > Zuid-Korea > Seoul > Bukchon Hanok Village

BUKCHON HANOK VILLAGE

SEOUL

Nauwe straatjes, authentieke huisjes en allerlei leuke winkeltjes en restaurantjes. Dat is in één zin samengevat wat Bukchon Hanok Village is. Hier waan je je bijna in het Seoul van één, twee of zelfs meer eeuwen geleden. Vooral als je je gaat wandelen in de autovrije of autoluwe straatjes dan vergeet je helemaal dat je je hier in het hart van een miljoenenstad begeeft.

De wijk wordt niet voor niets vaak omschreven als een soort van openluchtmuseum waar je niet voor hoeft te betalen om hem te bezoeken. Je kunt hier gewoon wat rond gaan struinen en kijken waar je terecht komt, maar je kunt ook door middel van de plattegrond van de toeristische dienst op zoek gaan naar 'de acht bezienswaardigheden van Bukchon'.

 

Het voormalige dorp is inmiddels onderdeel van de grote stad en ligt tussen de twee mooiste paleizen van Seoul in: Gyeongbokgung Palace en Chnagdeokgung Palace. De wijk is een gewilde locatie om trouwfoto's te maken. Een straat die je absoluut mee moet pakken vanwege de leuke winkeltjes is Gyoyedong-gil.

 
Meer informatie?

Seoul bezienswaardigheden top 10
Seoul in één dag
Seoul informatie
Seoul voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl