ZUID-AFRIKA

BIJZONDERE PLAATSEN

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een van de populairste vakantiebestemmingen op het Afrikaanse continent. De Nederlanders speelden een belangrijke rol bij het ontstaan van dit land. Zij stichtten hier ruim vijfhonderd jaar geleden een handelsport voor de VOC. Dit was de basis voor het latere Kaapstad. Zuid-Afrika heeft grotendeels een echte Afrikaanse identiteit. De westerse invloed is echter ook goed zichtbaar. Zo heeft de Westkaap qua uitstraling soms meer een mediterraan karakter.

Zuid-Afrika is een land dat op veel vlakken iets te bieden heeft. De natuur is geweldig, het land telt tal van mooie dorpen en steden en wie enigszins bourgondisch ingesteld is, die kan in Zuid-Afrika genieten van tal van heerlijke streekproducten. Houd er met het plannen van je vakantie rekening mee dat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt. Hierdoor zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Dit leidt ertoe dat Nederlanders vooral tijdens de Nederlandse winter naar Zuid-Afrika reist, waar het op dat moment zomer en dus ook zomers is. De grotere vraag naar vliegtickets richting steden zoals Kaapstad en Johannesburg kan er met name in december en januari toe leiden dat de vliegticketprijzen dan hoger dan gemiddeld liggen.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Zuid-Afrika

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Zuid-Afrika. Het geliefde Zuid-Afrika biedt veel bijzondere plaatsen, waaronder schitterende natuurgebieden zoals het Krugerpark, historische plekken zoals Robbeneiland en geweldige steden zoals Kaapstad.

Voor Zuid-Afrika hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Zuid-Afrika:

bijzondere plaatsen in Kaapstad

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN ZUID-AFRIKA

Kaapstad > Bo-Kaap
Kaapstad > Robbeneiland
Kaapstad > Tafelberg
Zuid-Afrika > Boulders Beach

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika bezienswaardigheden
Zuid-Afrika klimaatinfo

winterzon in Zuid-Afrika

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl