bijzondere plaatsen > Zuid-Afrika > Boulders Beach

BOULDERS BEACH

ZUID-AFRIKA

Boulders Beach is een van de beroemdste stranden van heel Afrika. Dit is het Zuid-Afrikaanse strand waar enkele decennia geleden een pingu´nkolonie neergestreken is. Deze zwartvoet pingu´ns leven, broeden en vissen op en rond de baaien van Boulders Beach. Een groot deel van de stranden is onderdeel van een nationaal park.

Je moet entreegeld betalen om de pingu´ns vanaf de twee observatieplatformen te kunnen bewonderen. Vanaf beide plekken heb je een zee goed zicht op de pingu´ns. In de struiken rond het strand kun je mogelijk pingu´ns zien die aan het broeden zijn. Dankzij de beschermde omgeving is Boulders Beach een goede broedplek voor de dieren.

 

Boulders Beach ligt bij het dorp Simonstad, op ongeveer drie kwartier rijden van Kaapstad. Vlak bij het strand zijn parkeerplekken te vinden. Op drukkere dagen, bijvoorbeeld tijdens het weekeinde, kan het erg druk zijn met auto's en met bezoekers. Wij geven er daarom de voorkeur aan om de pingu´ns van Boulders Beach doordeweeks te bezoeken.

 
Meer informatie?

Boulders Beach
Boulders Beach
Boulders Beach
Simonstad

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl