bijzondere plaatsen > Zuid-Afrika > Kaapstad > Tafelberg

TAFELBERG

KAAPSTAD

De Tafelberg torent met een hoogte van 1086 meter flink uit boven Kaapstad. Deze platte berg is meer dan alleen een geografisch wonder, het is het kloppende hart van de stad. De Tafelberg is uitgegroeid tot het symbool van Kaapstad en mede daardoor is de Tafelberg een van de meest herkenbare natuurlijk ontstane plekken ter wereld.

De kenmerkende vorm van de Tafelberg is het resultaat van miljoenen jaren erosie. De horizontale lagen zandsteen, blootgelegd door onvermoeibare wind en water, creŽren het dramatische tafeleffect. De grimmige kliffen staan in schril contrast met het vruchtbare plateau op de top, waar je tijdens een wandeling kunt genieten van een unieke vegetatie en dierenleven.

 

Je kunt de Tafelberg bezoeken, waarbij je vanaf de bovenkant kunt genieten van een geweldig uitzicht op Kaapstad en de bergen die bekend staan als de Twaalf Apostelen. Wandelend naar boven gaan is de meest inspannende manier om de Tafelberg te bezoeken. De meeste bezoekers kiezen voor het gemak van de kabelbaar.

 
Meer informatie?

Tafelberg
Tafelberg klimaatinfo
Tafelberg
Kaapstad voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl