bijzondere plaatsen > Zuid-Afrika > Kaapstad > Robbeneiland

ROBBENEILAND

KAAPSTAD

Voor de kust van Kaapstad ligt een eiland dat de naam Robbeneiland draagt. De naam, afgeleid van het Nederlandse woord voor "zeehond", weerspiegelt een tijd waarin het eiland een toevluchtsoord was voor deze zeezoogdieren. Het zijn niet de zeerobben die ervoor gezorgd hebben dat Robbeneiland internationaal zo bekend is.

Vanaf de 17e eeuw werd Robbeneiland gebruikt om verschillende groepen vast te houden en te isoleren, waaronder politieke gevangenen, melaatsen en geesteszieken. Het gebruik van Robbeneiland als gevangenis voor de strijders tegen Apartheid, waaronder de latere president Nelson Mandela, is waar het eiland om bekend staat.

 

Je kunt Robbeneiland en de gevangenis op het eiland vanuit Kaapstad bezoeken. Met een boot wordt je naar Robbeneiland gebracht, waar je een rondleiding wacht. Deze tours worden vooral door ex-gevangenen begeleid. Tijdens de rondleiding zie je onder andere de vroegere cel van Mandela en leer je over het leven in gevangenschap op Robbeneiland.

 
Meer informatie?

Robbeneiland
Robbeneiland
Robbeneiland
Kaapstad voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl