bijzondere plaatsen > Zuid-Afrika > Kaapstad > Bo-Kaap

BO-KAAP

KAAPSTAD

Gelegen tegen de hellingen van Signal Hill ligt een levendige buurt die bekend staat als Bo-Kaap. Vroeger heette Bo-Kaap de Maleiswijk. Bo-Kaap heeft een rijke geschiedenis en een unieke culturele identiteit. Het gebied is het meest bekend om zijn rijen felgekleurde huizen, waardoor Bo-Kaap geliefd is onder fotografen en influencers.

De kleurrijke gevels van Bo-Kaap verbergen een fascinerend verleden. De buurt was oorspronkelijk de thuisbasis van slaven die door de Nederlandse koloniale overheersers vanuit Zuidoost-AziŽ waren meegenomen. Na de vrijlating schilderden deze voormalige slaven hun huizen in levendige tinten als symbool van de pas ontdekte vrijheid.

 

Naast het visuele spektakel biedt Bo-Kaap een kijkje in de Kaap-Maleise cultuur. De buurt heeft een sterke moslimidentiteit, met de historische Nurul Islam Moskee als spiritueel hart. Bo-Kaap is tegenwoordig een van de hotspots binnen Kaapstad. Tijdens een bezoek aan Bo-Kaap kun je genieten van heerlijke Kaap-Maleise gerechten die hier verkocht worden.

 
Meer informatie?

Bo-Kaap
Bo-Kaap
Bo-Kaap
Kaapstad voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl