COLORADO / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in Colorado

Wie de Amerikaanse staat Colorado eenmaal bezocht heeft, die zal waarschijnlijk voor de rest van zijn of haar leven verliefd zijn op deze kleurrijke staat vol verschillende landschappen. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt wordt gevormd door de Rocky Mountains, die vanuit het niets ineens omhoog lijken te steken als je vanuit oostelijke richting naar deze bergketen rijdt. Vooral vanuit de levendige boeiende hoofdstad Denver ervaar je dit. In de ochtenduren, als de zon zich volop laat zien, worden deze bergen fraai belicht vanuit het oosten.

Colorado is echter veel meer dan de Rocky Mountains. Vanuit Grand Junction kun je het Colorado National Monument bezoeken, in het zuidwesten ligt het bijzondere nationale park Mesa Verde en bij Colorado Springs kun je de indrukwekkende Seven Falls bezoeken. Een ander fraai natuurpark is het Black Canyon of the Gunnison National park. Dit is net als de in Arizona gelegen Grand Canyon een diep ravijn dat overweldigend is, maar dat minder bekend is. Als je deze zwarte kloof aanschouwt zul je overweldigd zijn door de schoonheid. De rivier de Gunnison, die verantwoordelijk is voor het ontstaan van de koof, stroomt hier nog steeds.

Als er één ding is waar je in Colorado wel rekening mee moet houden is dat je lichaam mogelijk moet wennen aan de hoogtes. Denver, waar de grote internationale luchthaven ligt, is gelegen op een hoogte van ongeveer 1 mijl (ruim 1600 meter). In de Rockies ga je op sommige passen naar hoogtes boven de 3600 meter. Dat kan wat ademhalingsproblemen met zich meebrengen, zeker als je je gaat inspannen op dergelijke hoogtes.

 

Bijzondere plaatsen in Colorado

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Colorado bewonderen:
 
Colorado National Monument
Rocky Mountain National Park
Denver > 16th Street Mall
Denver > River North Arts District
 

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

Colorado ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER COLORADO

Colorado bezienswaardigheden top 10
mooiste dorpjes in Colorado

COLORADO WEER & KLIMAAT

Colorado klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl