bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Denver > River North Arts District
 

RIVER NORTH ARTS DISTRICT

DENVER

Het River North Arts District is een creatieve wijk in het noordwesten van het centrum van Denver. De afkorting RiNo wordt veel gebruikt voor dit kleurrijke deel van de stad. Het is geen officiële buurt, maar weinig taxichauffeurs die niet weten wat je bedoelt als je aangeeft dat je naar het 'Arts District' of RiNo wilt dan weten ze exact waar ze je af moeten zetten.

Lonely Planet noemt River North één van de top 10 buurten binnen de Verenigde Staten die je gezien moet hebben. Zij vinden dat in een tijd dat de Mile High City uitbreidt, RiNo zijn authenticiteit heeft weten te behouden met de nodige dosis punk en rock'n'roll. De wijk is meegegroeid met de tijd en een leuke hippe wijk gebleven.

 

De grote blikvangers zijn de grote en kleinere kunstwerken die vooral op de muren te vinden zijn. Enorme murals versieren de ooit kleurloze muren, waarbij uiteenlopende kleuren, technieken en onderwerpen gebruikt worden. Het River North Arts District is niet alleen heerlijk om doorheen te wandelen, maar ook een geliefd decor voor fotoshoots.

 
Meer informatie?

River North Arts District
Denver
Denver klimaatinfo
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl