bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Colorado > Rocky Mountain National Park
 

ROCKY MOUNTAIN NATIONAL PARK

COLORADO

De Rocky Mountains vormen een hooggebergte dat helemaal vanuit New Mexico tot in Canada loopt. Binnen deze beroemde bergketen bevinden zich meerdere nationale parken in de Verenigde Staten en Canada, waaronder het Rocky Mountain National Park. Het ruim duizend vierkante kilometer tellende natuurgebied ligt in de staat Colorado.

De Rocky Mountains staan bekend vanwege de rotsachtige bergen die ook in de zomer deels van sneeuw en ijs voorzien zijn. De hoogste bergpieken zijn meer dan vierduizend meter hoog. De gaafste autoroute door het park is de Trail Ridge Road, waarbij je tot een hoogte van 12,183 feet (3,713 m) rijdt. De uitzichten vanaf deze route zijn fenomenaal.

 

In de winter is de Trail Ridge Road gesloten vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw en ijs die hier dan ligt. In de zomermaanden moet je rekening houden met mogelijke plotse weeromslagen en met gladde wegen. Op verschillende plekken kun je wandelingen maken om een beter uitzicht te krijgen en de toendra te kunnen ontdekken.

 
Meer informatie?

Rocky Mountain National Park
mooiste dorpjes in Colorado
Colorado klimaatinfo
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl