bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Denver > 16th Street Mall
 

16TH STREET MALL

DENVER

De 16th Street Mall mag als het hart van de stad Denver gezien worden. Ongeveer 1,25 mijl van de 16th Street is omgetoverd tot een aangenaam autoluw winkelgebied waar naast verschillende soorten winkels ook volop aanbod is van horeca. De horecazaken bevinden zich in de stenen panden, maar ook in kraampjes op het centrale deel van de straat.

Door 16th Street Mall lopen twee rijbanen, die gebruikt worden voor gratis bussen die van het ene naar het andere uiteinde van dit leuke openlucht winkelgebied rijden. Dat doen ze met vrij hoge frequentie, waardoor je zelden lang hoeft te wachten. Binnen de straat staan verschillende terrasjes en vooral in de zomermaanden zijn er vaak straatartiesten actief.

 

De 16th Street Mall is in 1982 geopend en nog steeds erg succesvol. Begin deze eeuw hebben er uitbreidingen plaatsgevonden. Sindsdien loopt de 16th Street Mall vanaf Union Station in het westen tot bijna aan het Capitool ten oosten van de straat. De gratis bussen worden daardoor ook gebruikt om andere delen van Denver te kunnen verkennen.

 
Meer informatie?

16th Street Mall
Denver
Denver klimaatinfo
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl