bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Colorado > Rocky Mountain National Park
 

COLORADO NATIONAL MONUMENT

COLORADO

In het westen van de Amerikaanse staat Colorado ligt het Colorado National Monument. Dit is een natuurgebied dat erkend is als nationaal monument. Het gebied bestaat vooral uit canyons die uitgesleten zijn in het Colorado Plateau. Dat proces heeft miljoenen jaren geduurd, waarbij water, wind en zwaartekracht meegewerkt hebben aan het huidige uiterlijk.

Het Colorado National Monument heeft twee toegangsplekken, die beiden net ten zuiden van Interstate 70 te vinden zijn ter hoogte van Fruita en Grand Junction. Door het park ligt één lange doorgaande weg, de Rim Rock Drive die ongeveer 23 mijl lang is en je door 3 tunnels voert. Je overbrugt twee keer een aardig hoogteverschil.

 

De Rim Rock Drive deel je met motorrijders, wielrenners en verschillende wilde dieren die zich plots op de weg kunnen bevinden. Belangrijke bezienswaardigheden binnen Colorado National Monument zijn de Independence Monument, de Kissing Couple, Coke Ovens en de Monument Canyon. In het park kun je meerdere wandelingen maken.

 
Meer informatie?

Colorado National Monument
mooiste dorpjes in Colorado
Colorado klimaatinfo
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl