ALANYA / TURKIJE

 

Bijzondere plaatsen in Alanya

De stad Alanya is een middelgrote stad aan de Turkse Riviéra. De stad vormt de oostelijke begrenzing van dit populaire vakantiegebied. Alanya is vrij populair onder Nederlandse en Duitse toeristen. Het toerisme in Alanya vanuit de lage landen heeft vooral een impuls gekregen op het moment dat het internationale vliegveld bij Alanya geopend werd. Voor een vakantie in Alanya hoefde je ineens niet meer naar Antalya te vliegen, maar kon je de transfertijd ineens verkorten van twee uur naar ongeveer een half uur door naar het nieuwe vliegveld te reizen. Het Nederlandse Transavia was overigens de eerste internationale luchtvaartmaatschappijen die op geregelde basis naar Alanya ging vliegen. Dit was in het jaar 2011.

 

Alanya telt op dit moment meer dan honderdtwintigduizend inwoners. Daarnaast verblijven er in en rond Alanya ook nog eens tienduizenden toeristen. Deze verblijven hoofdzakelijk in de vele hotels die langs de stranden van Alanya liggen. Halverwege de stad worden deze stranden onderbroken door een heuvel die een hoogte van 250 meter heeft. Op deze rots staat de oude burcht van Alanya, die daar ooit in de middeleeuwen door de Seltsjoeken gebouwd is. Op de heuvel staan meerdere oude bouwwerken zoals de een moskee, een wapenarsenaal en aan de voet van de heuvel de Rode Toren. Dit bouwwerk wordt als symbool van de stad gezien. Het achthoekige gebouw is dan ook verwerkt in het wapen van Alanya.

Bijzondere plaatsen in Alanya

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Alanya bewonderen:
 
Alanya Museum
Kasteel Alanya
Rode Toren van Alanya
Scheepswerf van Alanya
 

Bijzondere plaatsen in Turkije

Alanya ligt in Turkije. Wil je alle bijzondere plaatsen in Turkije zien?
Ga dan naar onze Turkije pagina!

MEER INFORMATIE OVER ALANYA

Alanya informatie
Alanya voor beginners

ALANYA WEER & KLIMAAT

Alanya klimaatinfo
Alanya winterzon
Alanya zonkalender

ALANYA OP STARTPAGINA.NL

Alanya startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl