MENORCA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen op Menorca

Het eiland Menorca is na Mallorca het grootste eiland van de Balearen een eilandengroep voor de oostkust van Spanje. Menorca is het meest noordelijk gelegen eiland van deze archipel en behoort net als Mallorca en Ibiza tot de populairste vakantiebestemmingen in Spanje. Jaarlijks komen er honderdduizenden toeristen naar Menorca toe om te genieten van een zon, zee en strandvakantie. Er zijn op het eiland dan ook behoorlijk wat drukke toeristische badplaatsen en beachresorts te vinden.
Verder zijn er op het eiland twee prachtige steden, behoorlijk wat mooie dorpen en meerdere bijzondere plaatsen te vinden. Deze bijzondere plaatsen hebben zo goed als altijd te maken met de lange en roerige geschiedenis van het eiland. Menorca wordt namelijk al vanaf de dertiende eeuw voor Christus permanent bewoond. Van deze vroegste beschavingen op het eiland is behoorlijk wat bewaard gebleven. Overal op het eiland kom je oude resten tegen. Paarse borden wijzen je de weg naar de verschillende bezienswaardigheden. Vanaf het begin van onze jaartelling is het eiland meerdere malen van eigenaar gewisseld. Hierdoor zijn er op het eiland van verschillende culturen resten te vinden. Met name de Engelsen, Spanjaarden en de Fransen hebben hun stempel in de loop der eeuwen op het eiland gedrukt.

 

Bijzondere plaatsen op Menorca

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Menorca bewonderen:
 

La Mola de Menorca
Monte Toro
S’Albufera d’Es Grau
Torre d’en Galmes

 

Bijzondere plaatsen in Spanje

Het eiland Menorca behoort tot Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER MENORCA

de mooiste dorpjes op Menorca
Menorca bezienswaardigheden top 10
Menorca top 10
Menorca voor beginners

MENORCA WEER & KLIMAAT

Menorca klimaatinfo

MENORCA OP STARTPAGINA.NL

Menorca startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl