bijzondere plaatsen > Spanje > Menorca > Torre den Galmes

TORRE D'EN GALMES

MENORCA

Torre den Galmes is n van de grootste en belangrijkste Talaiot archeologische vindplaatsen op Menorca. De site is te vinden tussen de plaatsen Alaior en Son Bou. Bij de site is een kleine parkeerplaats en een informatiecentrum te vinden.

De meeste gebouwen van de Torre den Galmes stammen uit de veertiende eeuw voor Christus. Tijdens de Romeinse overheersing werden de gebouwen verlaten maar later weer gebruikt toen het eiland werd ingenomen door de Moren.

 

Vandaag de dag kun je het merendeel van de archeologische vindplaats bezoeken. Je kunt een groot deel van de huizen gewoon binnenlopen. Het is echter niet toegestaan om de muren en andere stenen te beklimmen. Om de site te kunnen bezoeken moet je een kleine entreeprijs betalen.

 
Meer informatie?

Torre den Galmes
Menorca top 10
mooiste dorpjes op Menorca
Menorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl