bijzondere plaatsen > Spanje > Menorca > Monte Toro

MONTE TORO

MENORCA

De Monte Toro is met 358 meter het hoogste punt van Menorca. De Monte Torois alleen te bereiken via een smalle slingerweg die start in het dorpje Es Mercadal. Kijk wel uit als je naar boven rijdt want de heuvel is erg populair bij wielrenners.

Eenmaal boven kun je, als het weer het toelaat, genieten van het waanzinnige uitzicht over Menorca. Bij helder weer kun je zo goed als alle plaatsen op het eiland zien liggen en in het zuiden kun je de contouren van het eiland Menorca zien.

 

Naast het waanzinnige uitzicht zijn er op de top ook enkele bezienswaardigheden te vinden zoals een monument ter gedachte aan de gesneuvelde soldaten tijdens de oorlog in Marokko, een Franciscanenklooster en een restaurant. Het mooiste uitzicht op de Monte Toro is richting de plaats Fornells.

 
Meer informatie?

Monte Toro
Menorca top 10
mooiste dorpjes op Menorca
Menorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl