bijzondere plaatsen > Spanje > Menorca > La Mola de Menorca

LA MOLA DE MENORCA

MENORCA

La Mola de Menorca ook wel bekend als Fortelasa de Isabel II is een immens fort op de meest oostelijke punt van Menorca. Het fort is oorspronkelijk gebouwd om de haven van Mahon te beschermen. Het fort is gebouwd op de resten van het Kasteel van San Felipe.

Hoewel sommige delen al behoorlijk oud lijken is het merendeel van het fort pas in de tweede helft van de negentiende eeuw gebouwd. De oudste delen van het fort zijn de torens. De oudste is de Princesstoren. Deze stamt uit 1799 en is gebouwd door de Engelsen.

 

Vandaag de dag is het gehele terrein en zo goed als alle gebouwen van het fort opengesteld voor het publiek. Je kunt een kijkje nemen in één van de vele kerkers en ondergrondse gangen. Doormiddel van een plattegrond kun je goed alle highlights van het fort bezoeken.

 
Meer informatie?

La Mola de Menorca
Menorca bezienswaardigheden
mooiste dorpjes op Menorca
Menorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl